Struktur i leadshåndteringen til PrivatMegleren

Privatmegleren logo
Med Proxima får PrivatMegleren god struktur i sine innkommende tips. God oversikt, både for ledelsen og meglerne, sikrer at de 
kan gi god kundeoppfølging og effektiv leadshåndtering. 

Leadsene blir håndtert mens de enda er varme 

Når tips kommer inn, mottar vi varsling på SMS eller e-post. Dette gjør at vi kan respondere hurtig og sende tipset videre til ledig megler. Håndteres det ikke innen rimelig tid, kommer det tilbake til oss, slik at vi kan sende det videre til nestemann. Dermed får vi håndtert leadet mens det er varmt, og sikrer at kundene får god oppfølging av en av våre meglere. Dette forteller daglig leder i PrivatMegleren, Ellen Pike.

Jarran Flokkmann

Får god oversikt

Proxima gir ledelsen oversikt over status på tipsene. Pike forteller at dette er viktig for å se om de er i rute, og tipse videre til Nordea. Systemet gir PrivatMegleren fulle og oversiktlige rapporter, slik at de kan sikre at tipsene de gir er av god kvalitet.

Les mer om hvordan Proxima blir brukt av Nordea.

Et godt kundeverktøy

Med Proxima får man full oversikt og kartlagt hvilke kilder som bringer inn leads. Dette bidrar til at bedrifter kan sette ressursene sine der det trengs. For PrivatMegleren er det viktig å se hvilke kilder som bringer inn tips.

For oss er løsningen et bra kundeverktøy. Vi er interessert i å se hvor tipsene kommer fra, og nå kan vi se om de kommer fra Nordea, hjemmesiden eller andre aktører. Da vet vi hvor «maten» kommer fra, sier Pike.

Proxima gir effektiv leadshåndtering fra megler til bankrådgiver. 

Leadshåndtering

Enkelt å ta i bruk    

I dag bruker de ansatte i PrivatMegleren Proxima som et tilleggsystem, noe som gir dem rask og effektiv varsling om leads. De kan selv tilpasse hvordan varslingene med leads skal foregå, om de ønsker en påminnelse, SMS eller kun mail. Når systemet kan tilpasses hver enkelt så individuelt, sørger dette for at meglerne får håndtert leadsene best mulig.

Gir god kundebehandling  

Systemet gjør at boligkjøpere får god oppfølging av flinke meglere. Vi får den informasjonen vi trenger for å kunne gjøre nødvendig forarbeid, slik at vi er godt forberedt når vi tar kontakt med kunde, sier Pike.

Proxima hjelper med leadshåndtering 

Med Proxima får din bedrift effektivisert leadshåndteringen sin. Alle leads blir systematisert og organisert, slik at de kan bli behandlet mens de enda er varme. All kundeinformasjon ivaretas sikkert og i henhold til GDPR – slik sikrer du kundene dine trygghet. Bransjeløsningen vår er utviklet for eiendom, bank og forsikring, men egner seg til alle bransjer og bedrifter hvor effektiv leadshåndtering er viktig. Med hjelp av åpne API-er, integreres det enkelt opp til eksisterende systemer.

Les mer om Proxima her.

 

Kontakt oss