Systemet som forbedrer Nordea Sveriges leadshåndtering

Nordea logo

Nordea Sverige er veldig opptatt av å gi utmerket kundeservice og håndtere potensielle kunder raskt. Ved å bruke Leads Escalation System har de fått en plattform som passer deres behov, og gjør det mulig for dem å tilby enda bedre tjenester.

Kim Eriksson, Lead Generation Manager i Nordea Sverige, verdsetter den innsikten og forståelsen han oppnår ved hjelp av Leads Escalation System. Dette systemet har gjort det mulig for Nordea Sverige å tilby enestående tjenester til sine potensielle kunder.

Lokal tilstedeværelse for bedre kundebehandling

Et av hovedfordelene med Leads Escalation System er at det gir Nordea Sverige en solid lokal tilstedeværelse, som kan kombineres med sentrale ressurser. Ved hjelp av avanserte segmenteringsalgoritmer kan systemet automatisk dirigere potensielle kunder til det mest passende lokale kontoret, basert på deres geografiske data. Dette sikrer at kundene blir raskt betjent, noe som er avgjørende i en kjøpsprosess.

– Ved å håndtere leads på lokalt nivå kan Nordea Sverige opprettholde en bedre forståelse av kundenes behov og respondere raskt, uttaler Kim Eriksson.

Kim Eriksson

Skalerbart system for endringsdyktighet

Leads Escalation System er en plattform som er skalerbar, noe som gjør at Nordea Sverige kan tilpasse seg endringer i markedsetterspørselen. Dette er spesielt viktig i bransjer der kundekjøp ofte involverer ulike aktører. Systemet gir Nordea en oversikt over konverteringsfrekvensen til potensielle kunder og muliggjør tett samarbeid med partnerne. Denne tilgangen til informasjon gjør at Nordea kan følge opp leads, ta beslutninger basert på data og justere strategien deretter.

Eriksson påpeker at samarbeidet med Proxima Code har resultert i et skreddersydd system som oppfyller Nordea Sveriges spesifikke behov.

Optimal utnyttelse av leadskilder

Leads Escalation System kan kobles opp til alle typer leadskilder, som nettskjemaer, kundesentre, e-poster og andre type kilder. Dette sikrer at Nordea raskt kan organisere og systematisere alle sine leads på en plass, noe som gir en bedre totaloversikt. Eriksson bemerker at dette fører til at bankrådgivere tidlig får tilgang til innkommende leads og kan umiddelbart kontakte kundene.

Les om hvordan systemet gir Nordea Danmark raskere kundebehandling.

Effektiv leadshåndtering i Nordea

Integrasjon med Nordea@work

Etter at Nordea Sverige så suksessen Leads Escalation System ga, med gode og detaljerte oversikter over leadshåndtering, integrerte de så systemet med Nordea@work. Dette har resultert i positive resultater for behandlingen av bedriftskundene deres. Nordea@work er en omfattende tjeneste som tilbyr skreddersydd rådgivning til bedriftseiere, ledergrupper og ansatte.

– Ved å kombinere Leads Escalation System med Nordea@work oppnår vi effektivitet i behandlingen av bedriftskunder. Systemet organiserer og systematiserer alle innkommende leads, og gir dermed en effektiv leadshåndtering. Med et enkelt kontaktskjema kan bedriftskunder raskt bli kontaktet av en dedikert bankrådgiver som tilbyr skreddersydde løsninger og råd om banktjenester, fordeler og kompensasjonssystemer. Leads Escalation System har vist seg å gi utmerkede resultater og sikrer rask støtte til bedriftskunder, forklarer Eriksson.

Leads Escalation System kan enkelt integreres med ulike plattformer.

Fleksibelt system for håndtering av stort volum

Leads Escalation System bruker en fleksibel modell som gjør at Nordea effektivt kan håndtere store mengder leads fra hele Norden. Ved å tilpasse ressurser som servere og lagring etter behov, kan systemet enkelt håndtere økende etterspørsel uten å gå på bekostning av ytelsen. Dette gjør at Nordea raskt og effektivt kan svare potensielle kunder og gi bedre kundeservice til eksisterende kunder. Resultatet er en forbedret effektivitet og produktivitet for banken.

Kontakt oss